Od 17. do 20. oktobra 2019 godine u hotelu Mellain u Tuzli, održat će se V Nefrološki kongres u BiH sa međunarodnim učešćem.

  • V nefrološki kongres u BiH s međunarodnim učešćem
  • Datum:                17 – 20. oktobar 2019.
  • Mjesto:               Tuzla, Hotel Mellain
  • Organizator:      Udruženje ljekara/liječnika za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega u BiH
  • Tehnička organizacija: Agencija Promotours

Drage i poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

Zadovoljstvo nam je i čast pozvati vas, u ime Organizacionog i Naučnog odbora da prisustvujete V nefrološkom kongresu u Bosni i Hercegovini s međunarodnim učešćem koji će se održati od 17-20.10.2019. godine u Tuzli.Naučni i stručni program uključuje plenarne sesije i pozvana predavanja najznačajnijih nefrologa iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, oralne i poster prezentacije mladih nefrologa i onih koji se tek spremaju da to postanu, te satelitske simpozije posvećene aktuelnim terapijskim tretmanima. Na Kongresu će se razgovarati o bitnim temama iz oblasti kliničke nefrologije, hipertenzije i dijalize, a posebna pažnja biće posvećena bubrežnoj transplantaciji. Bosna i Hercegovina se, nažalost, ubraja u evropske zemlje s vrlo niskom stopom bubrežne transplantacije, te je kongresna edukacija iz te oblasti još jedan način da se pokuša povećati broj transplantacija bubrega u BiH, a i da se motivira šira javnost u Bosni i Hercegovini o potrebi darivanja organa i tkiva.

Tuzla je univerzitetski grad u sjeveroistočnoj Bosni, sjedište Tuzlanskog kantona, mjesto koje vam može dočarati odredišne tačke civilizacijske i industrijske povijesti, mjesto s bogatom književnom i likovnom tradicijom kao i srdačnim i gostoljubivim stanovnicima kojiće vaš boravak u Tuzli učiniti zanimljivim i ugodnim. Univerzitetski klinički centar u Tuzli je mjesto gdje građani Bosne i Hercegovine mogu dobiti najkvalitetnije medicinske usluge, mjesto razmjene naprednih ideja i širenja kreativnih napora i učenja sa, još uvijek, živim entuzijazmom. 2019. godine se navršava 20 godina uspješnog transplantacijskog programa u UKC Tuzla što je bio jedan od razloga da se V nefrološki kongres u BiH održi baš u Tuzli.

Radujemo se vašem dolasku!

Predsjednik Organizacionog odbora                         Predsjednik Naučnog odbora

Prof. dr Halima Resić                                                              Prof. dr Enisa Mešić

Informacije: