DiaTransplant 2012

5. hrvatski simpozij o nadomještanju bubrežne funkcije
s međunarodnim sudjelovanjem

Opatija, Hrvatska, 11. – 14. Listopad 2012.

Poziv

Poštovane kolegice i kolege,

Osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na DiaTransplant 2012, 5. Hrvatski simpozij o nadomještanju bubrežne funkcije, koji organiziraju Klinički bolnički centar Rijeka, Medicinski fakultet sveučilišta u Rijeci, Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatska udruga medicinskih sestara – sekcija nefrologije, dijalize i transplantacije bubrega.

Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da se i ovogodišnji Simpozij održava u suorganizaciji sa European Renal Association – European Dialysis and Transplant Association (ERA-EDTA) te će se u sklopu Simpozija održati ERA-EDTA CME Course.

Također svoje će simpozije u sklopu DiaTransplanta održati i medicnske sestre/tehničari te studenti.

DiaTransplant 2012 održat će se u Opatiji od 11.-14. listopada 2012. godine i predstavlja nastavak tradicije održavanja prethodna četiri simpozija, održanih u Opatiji i Rijeci, 1992., 1996. i 2006. i 2009. godine.

Ovaj sada već tradicionalan Simpozij, ostaje trajni svjedok napretka nefrološke, urološke i drugih struka koje skrbe o bolesnicima sa završnim stadijem bubrežne bolesti postupcima nadomještanja bubrežne funkcije u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Tijekom Simpozija, kroz cjeline organizirane na teme hemodijalize, peritonejske dijalize i transplantacije bubrega, kojoj je ove godine posvećen ERA-EDTA CME Course, sudionici će imati priliku čuti novosti i preporuke za dobru medicinsku praksu te priliku da u raspravi iznesu vlastite stavove i iskustva.

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem i prikazom svog rada doprinesete uspjehu ovog DiaTransplanta. Svi Vaši sažeci su dobrodošli.

Veselimo se susretu i zajedničkom druženju. Grad Rijeka, Grad Opatija i Primorsko-goranska županija Vas srdačno pozivaju da uživate u obilju ljepota i kulturnih znamenitosti ovoga kraja.

 

http://www.diatransplant.org/home.php