Kongres nefrologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, četvri po redu održaće se od 22. do 25. aprila 2015. godine, u Sarajevu.

Program ovogodišnjeg kongresa uključiće plenarne sesije, glavni simpozijum, oralne i poster prezentacije na kojima će 70 pozvanih i renomiranih nacionalnih i internacionalnih predavača predavati i diskutovati o glavnim temema iz ove oblasti. Neke od glavnih tema o kojima će se govoriti su uremija, anemija renal, CKD. MBD., terminalni stadijum hronične bubrežne bolesti, bubrežna anemija, koštana bolest, akutno oštećenje bubrega, šećerna bolest itd.
Zajedno sa 4. Kongresom nefrologa održaće se i 5. Skup nefrološke pedijatrijske radne  grupe jugoistočne Europe – SEPNWG, koji je organizovan od strane nefrološko pedijatrijske radne grupe iz BiH, Evropskog društva pedijatrijske nefrologije (ESPN) i Međunarodne poedijatrijsko nefrološke asocijacije (IPNA).
Poslednji dan kongresa, tačnije 25. april biće posvećen održavanju CME kursa koji je organizovan od strane Bosanskog udruženja nefrologa. Cme kurs će biti podržan i od strane ERA – EDTA (Evropske renalne asocijacije i Evropske aspcijacije za dijalizu i transplataciju), kao i od Međunardnog udruženja nefrologije (ISN).

Tekst u cijelosti možete pročitati OVDJE.