Poštovane kolege, dragi prijatelji,

veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na 9. hrvatski simpozij o nadomještanju bubrežne funkcije, DiaTransplant 2024, koji se organizira zajedno s 6. kongresom Mediteranskog društva za bubrežne bolesti i 1. kongresom Hrvatske udruge nefroloških medicinskih sestara i tehničara.

Lokalni organizatori, Klinički bolnički centar Rijeka i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, srdačno Vas pozivaju na ovaj važni znanstveni događaj. DiaTransplant & MKS 2024 će se održati u Opatiji od 17. do 20. listopada 2024. godine.

Iskreno vjerujemo u uspjeh simpozija zbog odabranih tema koje su od posebnog interesa u području nadomještanja bubrežne funkcije. U znanstvenom programu pronaći ćete mnoge istaknute nefrologe i druge medicinske stručnjake u multidisciplinarnim područjima povezanim s nefrologijom.

Ovaj simpozij, već tradicionalan, bit će trajni svjedok novih znanstvenih dostignuća. Bez obzira gdje radite, iskoristite priliku da se odvojite od svakodnevne rutine, otkrijete nove pristupe, povežete
s kolegama i vratite kući puni novih znanja, ideja i radne motivacije.

Naglasak će biti na “state-of-the-art” predavanjima i kliničkim aspektima hemodijalize, peritonealne dijalize i transplantacije bubrega. DiaTransplant & MKS 2024 okupit će istaknute kliničare i stručnjake iz Hrvatske i mediteranskih zemalja, ali otvoren je za sve sudionike iz inozemstva kako bi prezentirali i raspravljali o nedavnim otkrićima u ovim područjima.

Srdačno Vas pozivamo da pridonesete uspjehu DiaTransplant & MKS 2024 prezentacijom Vašeg rada, a Vaši sažeci su svakako dobrodošli. Posebno pozivamo mlade kolege i studente na sudjelovanje u znanostvenom programu.

Želimo naglasiti i ljepotu Opatije, bisera Mediterana, koja nudi prijateljsku i dobrodošlu atmosferu unutar svoje povijesne arhitekture i bogate kulture.

Srdačan pozdrav svima do susreta u Opatiji!

prof. dr. sc. Sanjin Rački, dr. med.
Predsjednik DiaTransplant & MKS 2024

prof. dr. sc. Vincenzo Savica, dr. med.
Predsjednik Mediteranskog društva za bubrežne bolesti (MKS)

Bosiljka Devčić, mag. med. techn.
Predsjednica Hrvatske udruge nefroloških medicinskih sestara i tehničara